21 Ocak 2013 Pazartesi

Seo Için Altın Kurallar

Seo İçin Altın Kurallar

Seo İçin 10 Altın Kural

Öncelikli hedef arama motorları değil kullanıcılar olmalıdır. Kullanıcılara hitap edildiği takdirde arama motorları da web sitemize değer vermeye başlayacaktır. Dolayısıyla web sitemiz ilk olarak göze hitap etmelidir. Ardından tasarıma uygun bir şekilde Seo çalışması yapılmalıdır.

Metataglar sayfa içi SEO denildiğinde akla ilk gelen durumlardan biridir. Metataglar için arama motorlarına sitenizi tanıtan yararlı kodcuklar bütünüdür denebilir.Site içi SEO uygulaması sadece Metataglardan oluşmadığı unutulmamalıdır.Site içi SEO işlemini uygulamak ve tam detayları ile anlayabilmek için temel de olsa tasarım bilgisi gerekmektedir.

1- Güncel Teknolojiler
Google’ın gözüne girebilmek için her zaman en yeniyi, en güncel teknolojileri takip etmemiz gerekir.
      2- Eski Nesil Tabloları Sitenizden Uzak Tutun
CSS aracılığıyla yeni nesil tasarımlar yapıp sayfayı kullanıma daha uygun ve daha kolay bir şekilde yerleştirilmeli. Bu şekilde kullanıcıların sayfamızda gezinmesi kolaylaşır.  Sayfa yerleşimlerini sizin için daha kolay hale getirin ve kullanıcının gezinmesini kolaylaştırın. İç içe geçen tablo tasarımlarından uzak durulmalı.
İç içe geçmiş tablolar Google tarafından pek sevilmediği gibi , her tarayıcıda aynı gözükmemektedir. CSS adı verilen teknoloji sayesinde, div tagları içerisinde sayfa içi yerleşim yapmamızı sağlar.
      3- Sitenizi Renklendirin
Kullanıcıların dikkatini çekebilmek için başlıklar ve önemli noktalar renklendirilmelidir. Farklı renklerle vurgulanan kelimeler yazının en can alıcı yerleridir Seo’da artı kazanabilmek için hedef sözcükleri renklendirerek Google’ın belirtilen kelimelere verdiği önemi arttırabilmek mümkündür.

Seo İçin Altın Kurallar

      4- W3C Standartlarına Uyumluluk
Oluşturulan bir web sitesine ait kodlar tüm tarayıcılar tarafından yorumlanır. Yorumlanan bu kodlar, tarayıcı tarafından görüntü formatına çevrilir. Html kodları çeşitlilik göstermektedir ki  bu durum tarayıcılar tarafından farklı yorumlanmaya sebep olur.
 Bir web sitesinin, web standartlarına uygun bir şekilde tasarlanmadığı durumlarda Internet Explorer’da doğru görüntülenirken,Firefox’ta bozuk görüntülenebilir.
Google,elbette tüm internet tarayıcılarında sorunsuz çalışan we sitelerine öncelik tanır. Dolayısıyla Web standartlarına uyumluluk dikkat edilmesi gereken önemli hususlardandır.
      5- Başlıkları Taglar ile Destekleme
Site içi seo çalışmalarından en önemlilerinden biri başlıkları taglar ile uyumlu bir biçimde desteklemektir.
      6- Kalın ve İtalik Yazı ile Botun İlgisini Çekmek
 Sayfa içerisinde can alıcı kelimeler kalın işaretlenerek arama motorunun ilgisini o kelimeye çekmek mümkündür. Arama motorları var olan 5 Milyar indexli sayfayı tek tek okuyarak, insan gücüyle ana konuyu bulması zor olduğu için , belli bir kod sistemine bağlayarak bunu yapmalı. Kalın ve italik yazı ile bunu başarmak mümkündür.
      7- Sayfa İçi Linkleme Sistemi
Sayfa içindeki bölümlerinizi, Google’a tanıtmanız, bir tek ana sayfadan değil alt sayfalardan da ziyaretçi almanızı kolaylaştırır.
Sayfa içerisindeki bölümlerin isimlerini, ziyaret almak istediğiniz sözcükleri içerir bir şekilde yazmanız sizin yararınıza olacaktır. Ayrıca a href tagı içerisinde title=” Sitenizi açıklayan gramerlere uygun bir şekilde yazılmış, hedef kelimeyi içeren cümle “ kullanmanız ve bu cümleyi kelime çöplüğü olarak değil de düzgünce kurulmuş bir cümle şeklinde yazmanız gerekir.
      8- Orion Algoritması
 Artık Google’da kelimeye göre değil, ilgili sözcüklere göre listeleme yapılıyor. Böylelikle birbirinden bağımsız konularda kelimeler içeren, kelime çöplüğü haline gelmiş sitelere karşı bir koruma sistemi geliştiriliyor ve aynı zamanda orijinal içeriğe sahip, sadece konuya yönelik olan makaleleri ön plana çıkartıyor.
Orion Algoritmasına göre ;
“ Fotoğraf Makinesi ” kelimesinde arama yapan bir kullanıcı için, “ Fotoğraf Makinesi Fiyatları” , “Fotoğraf Makinesi Çeşitleri” gibi alakalı sözcüklerin arama sonuçlarını da arka planda aramaya dahil ederek sonuçları veriyor.
Bunun için; sitenizde, hedef kelimenizle doğrudan ya da birinci derecede dolaylı yoldan alakadar olan 20 kelimeyi siteye girdiğiniz içerik dahilinde bu sıkça kullanmanız menfaatinize olacaktır.
      9- Resimlerinizi de Tanımlayın
Web sitedeki içeriklerde yer alan tüm fotoğrafları arama motorlarına tanıtmalıyız. ( “alt” seçeneği ile ) Böylelikle resmin site ile ilişkisini tanımlayan arama motoru botları, interaktif içeriği de görüp siteye gereken değeri verecektir.
     10)Hep Güncel , Hep Orijinal ,Çizginizden Şaşmadan Devam Edin
Site kurulumundan itibaren içerikler birbirleriyle tutarlı olmalıdır. Aynı konu üzerinde istikrarlı bir şekilde devam edilmelidir. Bu durum Google’ın dikkatini çekecektir ve sitenize artı puan kazandıracaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder